تصویربرداری | نبض (نویدبخش ضربان)

تجهیزات تصویربرداری

 

Multi functional DR system

Automatic Exposure control
عملکرد چمبرهای AEC مانع از تابش بیش از حد دز و باعث بالا رفتن کیفیت تصاویر گرفته شده می شود نحوه عمل به این صورت است که AEC متشکل از یک سری سنسور می باشد.
داخل این سنسورها گازی وجود دارد که به اشعه ی X حساس است و هنگامی که اشعه ی X به این سنسورها برخورد می کند گاز داخل آن یونیزه می شود و با توجه به مقدار یونیزاسیون مقدار اشعه ی X عبور کرده از بدن بیمار را تشخیص می دهد.

 

Dose Area Product
سیستم DAP مقدار دز دریافتی بیمار را اندازه گیری کرده و گزارش می دهد و همچنین می توان میزان اندازه گیری دز را در فیلم پرینت شده یا سیستم PACS ثبت نمود.

 

Portable Grid
دارای دو عدد گرید پرتابل یکی در تخت و دیگری در بوکی استند (پرتابل بودن گرید به کارشناس این امکان را میدهد تا تصویربرداری هایی که نیاز به ولتاژ و میلی آمپر بالایی ندارند مثل کف دست یا نوزاد ، می توان گرید را از تخت بیرون آورد و دستگاه را در ولتاژ و میلی آمپر پایین تر تنظیم کرد تا دز دریافتی بیمار کم شود.)

 

Auto Traking
با حرکت دادن تیوب ، دیتکتور داخل تخت نیز به صورت اتوماتیک حرکت می کند.(برای گرفتن عکس های دقیق تر و بالا رفتن سرعت عکسبرداری ) با حرکت تیوب به بالا و پایین ،بوکی استند نیز به صورت اتوماتیک بالا و پایین می رود.(برای گرفتن عکس هایی مانند زانوی ایستاده و یا ساق پای ایستاده) امکان اندازه گیری اتوماتیک SID با نمایش زاویه پرخش تیوب بر روی LCD دستگاه قابل اندازه گیری و مشاهده است.

 

Auto Center
جهت هم تراز نمودن و هم مرکز نمودن کالیماتور با دیتکتور از این قابلیت استفاده می شود.این عملیات به صورت کاملا اتوماتیک و با دقت بالا انجام می شود.

تصویربرداری | نبض (نویدبخش ضربان)
تصویربرداری یا تصویربرداری

طی این نوع رادیولوژی، اشعه ایکس به بخشی از بدن تابانده می شود و استخوان ها و بافت نرم وی عکس رادیوگرافی مشخص می شوند. اشعه ایکس از بافت های چربی می گذرد، اما هنگام مواجهه با بافت های متراکم تر مانند استخوان و تومور، نمی تواند رد شود. این نوع تصویربرداری به معمولا برای تشخیص عوارض قلبی و ریوی می باشد.
سی تی اسکن
استفاده از اشعه ایکس برای ایجاد تصویر سه بعدی، نوع دیگر کاربرد رادیولوژی می باشد. معمولا در مواقع اورژانسی مورد استفاده قرار می گیرد، مانند لخته شدن خون، پارگی آپاندیس و یاخونریزی داخلی. پزشک بر اساس تصاویر به دست امده از سی تی اسکن، به تشخیص دقیق تر و سریع تری می رسد.

فلوروسکوپی

به بیمار ماده رادیواکتیو تزریق می شود و یا باید ماده رادیواکتیو را ببلعد و قسمت های مختلف بدن وی بر روی صفحه نمایش مانیتور، نمایش داده می شود. این نوع آزمون به طور معمول برای ارزیابی عملکرد روده، قلب، رگ های خونی و دستگاه ادراری مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین ماده رادیواکتیو می تواند برای تشخیص توده های غیر طبیعی در بافت های بدن مورد استفاده قرار گیرد.

سونوگرافی

با استفاده از امواج صوتی، تصاویری از بافت های بدن به دست می آید. این روش معمولا برای بررسی سلامت جنین در مادران باردار صورت می گیرد، زیرا ثابت شده است که اشعه ایکس روی سلامت جنین تاثیرات نامطلوبی دارد.
همچنین برای تعیین جنسیت جنین و شناسایی هر گونه اختلال رشد او به کار می رود.
البته سونوگرافی برای بررسی اندام های دیگر مانند رحم، پروستات ، سینه و … نیز استفاده می شود.

ام آر آی (MRI)

از میدان مغناطیسی برای تغییر امواج رادیویی به منظور ایجاد تصاویر از ساختارهای داخلی بدن استفاده می شود.
از MRI معمولا برای مشاهده بدن در سطوح مختلف (از بالا به پایین، از جلو به عقب و …) استفاده می شود.
ام‌آرآی بهترین تصاویر را از بافت نرم به پزشک ارائه می دهد و معمولا برای تشخیص در اختلالات عضلاتی و سیستم عصبی استفاده می شود.

پزشکی هسته ای

به بیمار ماده رادیواکتیو تزریق می شود تا هر گونه بیماری مربوط به اندام های مختلف بدن تشخیص داده شود. از پزشکی هسته ای برای تعیین مراحل سرطان، عملکرد قلب و جریان خون نیز استفاده می شود.

نبض (نویدبخش ضربان)
اتصال به واتساپ